<Strong>Trabzon"Un Yeni Et Kombinası Neden Tercih Edilmiyor?</Strong>Trabzon"da bin bir emekle hizmete kazandırılan et kombinasında bir yılda sadece 140 hayvan kesiminin yapıldığını açıklayan Veterinerler Odası Bölge Başkanı Erol Sayın, ‘100 milyonluk tesis boşuna mı yapıldı" sorusunu akıllara getirdi.
Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Cemil Pehlevan ve Veterinerler Odası Bölge Başkanı Erol Sayın, Trabzon Basını ile bir araya gelerek, kendi alanları ile ilgili Trabzon"da görmüş oldukları sorunları masaya yatırdılar.
KENDİ BAŞLARINA
Trabzon"da hayvancılık ve hayvan kesimi üzerinden değerlendirmelerde bulunan Veterinerler Odası Bölge Başkanı Erol Sayın"dan satır başları şöyle: Trabzon"a sağlıklı kesimhanelerde kesilen etler mi geliyor hep? Bizim kasabımız hiç et kesmiyor mu? Kesiyorsa hangi kesimhanede kesiyor? Hangi veteriner hekim muayene ediyor? Bu soruları kimse sormuyor. Sadece etin fiyatıyla ilgilendik. Eğer bilirseniz sofranıza et koymazsanız ama bilmezseniz yersiniz. Tüm paydaşların gayretleri ile Trabzon"a et kombinasını kazandırdık. 100 milyon değerindeki bir tesiste bir yılda kesilebilen hayvan sayısı 100 küçükbaş, 40 ithal büyükbaş kesimi yapıldı. 100 milyonluk yatırım orada duruyor, bizim kasaplarımız hala daha kendi başlarının çaresine bakmak zorunda bırakılıyor.”

<Strong>Türkiye – Deprem Mağduru Hayvanlara Gönüllü Veteriner Hekim Şefkati</Strong>Elazığ ve Malatya'da depremden etkilenen hayvanlar için 125 veteriner hekim gönüllü olarak hizmet veriyor. Veteriner hekimler, yüzlerce yaralı hayvana müdahale etti. Hayvan çadırları kurulurken, yem desteği de sağlanıyor.

Elazığ'da depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, bölgeye gelen veteriner hekimler hayvanların yardımına koşuyor. Malatya ve Elazığ da depremden zarar gören hayvanları muayene ve tedavi etmek üzere 125 gönüllü veteriner hekim sahada çalışmalara başladı.

Yetiştiricilerin depremden zarar gören ve yaralanan hayvanları başta olmak üzere, büyükbaş, küçükbaş, evcil ve yaban hayvanların tüm teşhis ve tedavi hizmetleri, Elazığ ve Malatya Veteriner Hekimleri Odalarına kayıtlı veteriner hekimler tarafından ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

TARİHÇE
ÜYELİK BİLGİLERİ
SÖZLEŞMELER
FOTO GALERİ
İLETİŞİM BİLGİLERİ
VİDEO GALERİ